Societat 06/03/2013

La pluja fa créixer el cabal del Ter i el Fluvià

Protecció Civil ha alertat del risc de desbordaments, però el perill sembla que ja ha passat

Ara / Acn
2 min
El Ter al seu pas per Girona / DAVID BORRAT

BarcelonaEl cabal dels rius Ter i Fluvià s'ha estabilitzat aquesta tarda i, en principi, ha passat el risc de desbordament. El de la Muga encara creix una mica.

Protecció Civil ha demanat aquest dimecres extremar les precaucions davant la crescuda dels cabals, i ha advertit que a la tarda hi podria haver algun punt amb "cert risc de desbordament" al Ter, el Fluvià i també a l'Onyar, tots a les comarques gironines. "Demanem al ciutadà molta precaució en totes les activitats a l'entorn dels rius", ha insistit el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, que ha avisat que caldrà seguir l'evolució dels rius al seu pas per zones urbanes i industrials. Delgado també ha alertat que en punts del litoral tarragoní també s'ha produït creixement en els cabals de les rieres i es pot produir alguna inundació, però en menor mesura que a les comarques de Girona.

El nivell dels rius s'ha estabilitzat

Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, el Fluvià al seu pas per Olot ha passat en 24 hores de 15 a 170 centímetres de nivell, però encara més espectacular és la crescuda del Ter a Ripoll: d'uns 20 centímetres que tenia el nivell del riu ahir al matí, s'ha passat a més de 300 avui a primera hora.

Mal estat de la mar

Protecció Civil també ha alertat del mal estat de la mar com a conseqüència del temporal de les darreres hores, especialment al litoral de l'Alt i el Baix Empordà, amb onades que superen els quatre metres. Al litoral barceloní, les onades són d'uns 2,5 metres. Per aquest motiu, Protecció Civil Municipal de l'Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que evitin accedir a les platges i extremin la precaució durant tot el dia. A més, s'ha prohibit accedir als espigons de la platja i entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada avui per tot el litoral de la ciutat.

stats