Societat 20/03/2012

Meteocat alerta de pluges de més de 100 litres

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de situació de risc per pluja, neu i estat de la mar

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Meteocat ha activat aquest matí diversos avisos de situació de risc davant la possibilitat que demà el temps sigui força advers. Les pluges es preveuen intenses fins al punt que els meteoròlegs de la Generalitat consideren probable que demà s'acumulin més de 100 litres a moltes comarques, amb trams d'intensitat que superin els 20 litres en menys de mitja hora. És a dir, alguns xàfecs poden ser forts i anar acompanyats de tempesta i calamarsa.

La cota de neu rondarà els 900 metres en un primer moment a les comarques de Tarragona, i això ha fet activar també l'alerta per neu. Meteocat preveu gruixos de fins a 10 centímetres en punts alts de les muntanyes de Prades o als ports de Beseit. Tot plegat anirà acompanyat d'una alteració marítima important, amb maregassa i onades de més de 2,5 metres a la costa.

Fins ara les pluges estan afectant sobretot el País Valencià. Des de la matinada i fins a la una del migdia han caigut 120 l/m2 a Torrevella, 70 a Pedreguer, 55 a Pego, 52 a Dénia i 15 a València.

stats