La méteo
Societat 16/07/2011

Dissabte d'estiu, diumenge de primavera

Aquest dissabte el passarem amb més calor i moltes hores de cel clar però demà el paraigua i la jaqueta no faran cap nosa

Barcelona
1 min

Marc CandelaAvui gaudirem d'un dissabte de bon aprofitar, amb moltes hores de cel clar i temperatures que recuperaran el to estiuenc. De fet, la matinada ja només ha estat fresca a l'interior i prop de la costa no s'ha arribat ni a baixar dels 20 graus. Al migdia també notarem més calor que ahir i les màximes, en conjunt, es mouran entre els 27 i 32.

No podrem parlar, però, de cel absolutament ras perquè durant el matí els núvols aniran fent la guitza a estones prop de la costa, sobretot a la meitat sud del litoral català, i a la tarda les nuvolades mig taparan el cel al Pirineu i Prepirineu i deixaran escapar alguns xàfecs curts al Berguedà, el Solsonès, l'Alt Urgell o el Ripollès.

Demà diumenge, en canvi, el panorama serà ben diferent. Ben poques estones de sol i xàfecs generalitzats que ràpidament guanyaran protagonisme. A primera hora ja se n'escaparan al Pirineu de Lleida, a mig matí s'hauran estès a la majoria de comarques interiors i pels volts de migdia arribaran també prop de la costa. Les quantitats més abundants s'acumularan a la meitat nord de Catalunya i, en canvi, ara mateix sembla que les terres de l'Ebre i la costa Daurada se'n quedarien una mica al marge.

Les pluges vindran acompanyades d'un nou descens de les temperatures que farà que diumenge l'ambient ja sigui més de primavera que d'estiu i que durant tota la setmana vinent el termòmetre es mantingui a ratlla.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats