Metereologia
Societat 10/07/2011

Diumenge amb pocs núvols i calor de ple estiu

El proper canvi de temps arribarà entre dimarts i dimecres

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que hem encetat el diumenge amb un sol esplèndid a les comarques interiors, aquest matí les boires costaneres són més extenses que les d'ahir i ara mateix tapen el cel en molts trams de la Costa Brava i en alguns punts del Camp de Tarragona i les terres de l'Ebre. En conjunt, però, seran menys persistents que els d'ahir i abans del migdia ja pràcticament s'hauran esvaït del tot.

Durant la segona meitat del dia també gaudirem de cel clar a la majoria de comarques. Això sí, tornaran a créixer nuvolades en punts de muntanya i s'escaparà algun xàfec aïllat però intens al Pirineu. Poca cosa. I tot plegat amb una mica més de calor que ahir. A primera hora de la tarda la majoria de màximes es mouran entre els 30 i 35 graus a l'interior i la xafogor serà molt acusada a la façana litoral.

Al País Valencià i a les Illes el diumenge també serà càlid i assolellat i només algunes boires costaneres arribaran a fer la guitza a estones.

La setmana l'encetarem amb més sol i encara més calor. Entre dimarts i dimecres, però, una tongada de pluges més o menys generalitzada farà baixar bruscament els termòmetres i ens deixarà un ambient més propi de finals de primavera durant dos o tres dies.

Trobareu la previsió per al vostre municipi i l'estat de les platges a www.ara.cat/meteo.

stats