Plataforma per la Llengua denuncia que un metge no ha permès a una pacient parlar en català en un CAP de Torelló

"Aquí se habla en español porque estamos en España, ¿no?", li ha dit a una pacient, segons denuncia Plataforma per la Llengua

Una veïna de Torelló s'ha adreçat aquest dimarts a Plataforma per la Llengua per tramitar una queixa contra un metge del centre d'atenció primària (CAP) de Torelló per no permetre l'ús del català a la seva consulta. Segons el relat de l'associació, una veïna del municipi s'ha dirigit al pediatre substitut de l'ambulatori en català però aquest li ha respost que calia parlar en castellà. "Porque estamos en España, ¿no?", li hauria eztibat.

La dona, que anava acompanyada d'una menor, ha demanat que la nena s'expressés en català perquè ho feia millor però el metge l'hi ha negat. "Les doy a elegir. O hablan en español, o hablan en inglés, ¿qué prefieren?", li ha respost.

Plataforma per la Llengua estudia tramitar una queixa contra el metge, en entendre que qualsevol treballador de l'administració ha de respectar els drets lingüístics i garantir l'atenció tant en català com en castellà. De fet, recorda que segons l'article 32 de l'Estatut, no hi pot haver cap discriminació per l'ús de cap de les dues llengües. Per això considera aquest fet "intolerable" i demana a l'administració les mesures pertinents per assegurar el dret de qualsevol ciutadà de ser atès en català.

Més continguts de