Societat 24/05/2012

Un metge haurà de mantenir un nen fins als 25 anys per haver fallat en l'avortament

Quinze dies després de la intervenció, el metge va assegurar a la dona que tot havia sortit bé

Efe
2 min

PalmaUn jutjat de Palma ha condemnat un metge i la clínica on treballa a pagar 420.000 euros a una dona que va donar a llum un fill després d'un avortament fallit. Els diners serviran tant per rescabalar els danys morals de la víctima com per mantenir el nen fins als 25 anys.

Els fets es remunten al 20 d'abril del 2010, quan la dona, embarassada d'unes 8 setmanes, va acudir a una clínica de la capital balear per avortar. El metge que va fer la intervenció va practicar la tècnica d'aspiració del fetus.

Quinze dies després, la dona va tornar a la clínica perquè el metge condemnat, que respon a les inicials E.R.K., li fes una ecografia per comprovar que l'avortament havia sortit bé. El metge no va detectar cap anomalia.

A l'agost, i embarassada d'uns cinc mesos, la dona va tornar al centre sanitari per sotmetre's de nou a un avortament, pensant-se que s'havia tornat a quedar embarassada. La sorpresa va ser quan, després de fer-li una ecografia, van comprovar que l'anterior embaràs no s'havia interromput. En corroborar l'error que s'havia comès en la tècnica d'avortament practicada quatre mesos abans, la clínica va decidir tornar-li els diners de la intervenció. A més, el centre mèdic també hauria fet firmar a la víctima un document en què s'eximia la clínica de qualsevol responsabilitat.

El jutge que ha portat el cas, Francisco Pérez considera que el metge va cometre una negligència mèdica i que és l'únic responsable que l'operació no anés bé, ja que els aparells que va fer servir funcionaven correctament.

Els pèrits que van comparèixer al judici, en el qual l'acusat no va declarar, van destacar que el metge no havia prestat "l'atenció necessària" a l'ecografia feta dues setmanes després de l'operació.

El jutge atribueix aquest comportament a la "rutina i monotonia", que va desembocar en "desídia" i "negligència".

La sentència, a la qual podran recórrer els acusats, fixa el pagament en condició de danys morals de 150.000 euros per les seqüeles d'"angoixa i ansietat" que la situació va provocar a la dona i perquè el seu fill "altera per sempre" la seva vida.

D'altra banda, també condemna el metge i la clínica al pagament d'uns altres 270.000 euros per totes les despeses que generi el menor fins als 25 anys, i que es comptabilitzen de la següent manera: 978 euros mensuals per al menjar, la roba, la sanitat, l'educació i la manutenció en general.

stats