TRIBUNALS
Societat 02/02/2011

Jutgen un metge i una llevadora d'Olot acusats de negligència

Efe
2 min

GironaEl fiscal, que només acusa el metge, Manuel de P., sol·licita cinc mesos de presó, tres anys d'inhabilitació i una indemnització de 60.000 euros.

De la seva banda, l'acusació particular, exercida pel matrimoni, també acusa la llevadora Carmen C. i demana per tots dos un any de presó i tres anys d'inhabilitació.

Durant la vista oral, el matrimoni ha relatat com la primera vegada que van ser a l'Hospital d'Olot, el 5 d'abril de 2005, la dona tenia contraccions i la llevadora li va dir que tornés a casa perquè encara no estava prou dilatada.

Hores més tard, a causa dels intensos dolors que sentia l'embarassada, la parella va tornar al centre sanitari, on la van ingressar una nit, li van subministrar un calmant i li van indicar que fins que les contraccions no fossin més seguides no tornés a l'hospital.

Dos dies després, el matrimoni va tornar al centre hospitalari, on el nadó va néixer mort.

Els denunciants han assegurat que, tot i que no estaven d'acord amb les indicacions que els van donar, en tot moment van fer cas del que els van dir tant el metge com la llevadora, perquè confiaven en ells.

El pare del nadó mort s'ha mostrat convençut que si li haguessin practicat una cesària a la seva dona el seu fill seria viu: "Si aquell dia 5, en lloc de facturar-nos a casa per no ocupar un llit i una habitació d'hospital, s'hagués pogut quedar i li haguessin provocat el part natural, o amb cesària, evidentment, el nen seria viu", ha dit.

Els dos acusats han assegurat en les seves declaracions que, en les proves que van realitzar, no van detectar cap anomalia al fetus i que no hi havia cap motiu per practicar una cesària quan la dona la va sol·licitar.

stats