SANITAT
Societat 16/11/2011

Els metges carreguen contra el Govern per haver criticat la vaga

Uns 300 facultatius es concentren davant del departament de Salut per evidenciar el seu malestar

Joan Serra
1 min
La vaga dels metges punxa en l'intent d'aturar la sanitat pública

BarcelonaUns 300 metges catalans es concentren davant del departament de Salut per protestar contra les retallades en la segona jornada de vaga, convocada pel sindicat Metges de Catalunya. Els facultatius han plantat un camp de mines i n'han fet explotar algunes, en un acte simbòlic per denunciar els plans d'ajustos a la sanitat pública i l'afectació sobre l'activitat assistencial.

El president de Metges de Catalunya, Albert Tomàs, ha lamentat les declaracions d'ahir del Govern, que va qualificar la vaga de "fracàs". "Com a català estic decebut que el president faci manifestacions en contra dels metges, no ho entenc", ha dit Tomàs, que ha demanat respecte pel col·lectiu.

Ha assegurat que si estan fent vaga és per la voluntat del Govern, que no s'ha volgut asseure amb ells, i ha avançat que les dades d'incidència de la vaga d'avui seran millors que les d'ahir. Salut va xifrar en un 20% el nombre de professionals que van secundar la primera jornada de protestes, un percentatge que Metges de Catalunya va elevar fins al 71%.

stats