SANITAT
Societat 17/10/2011

Vuit de cada deu metges de l'Estat rebutgen l'obligació de receptar per principi actiu

Una enquesta de la Federació d'Associacions Científico Mèdiques Espanyoles revela que un 75% dels metges diuen que els seus pacients noten canvis en l'efectivitat dels fàrmacs. Els professionals demanen llibertat per receptar el més adequat per al pacient

Efe
1 min

BarcelonaVuit de cada metges de l'Estat consideren desencertada la decisió de receptar per principi actiu, una mesura aplicada per decret des d'aquest estiu com a mesura d'estalvi. Els facultatius entenen que l'obligatorietat de receptar per principi actiu pot provocar canvis reiterats en la medicació que originen "confusió" o "duplicitats", especialment en els malalts crònics i persones d'edat avançada. És un dels resultats de l'enquesta feta a 800 metges de l'Estat, encarregada per la Federació d'Associacions Científico Mèdiques Espanyoles (FACME).

El 75% dels metges expressa que els seus pacients noten canvis en l'efectivitat d'alguns fàrmacs, malgrat que incloguin el mateix compost, dosi i via d'administració. Més de la meitat dels facultatius defensa que la modalitat de prescripció per principi actiu afectarà el resultat del tractament dels usuaris del sistema públic. Segons l'enquesta, el 78% dels professionals no està d'acord amb l'adopció de programes de canvi massiu i automàtic de prescripció de marca comercial a genèric. "No només són els metges sinó també els pacients els que perceben diferències en l'efectivitat d'alguns medicaments, encara que continguin el mateix principi actiu", ha afirmat José Manuel Bajo-Arenas, president de FACME, que ha insistit que es garanteixi la llibertat del metge de receptar el que consideri més adequat pel pacient quan existeixin causes de necessitat terapèutica que ho justifiquin.

stats