SALUT
Societat 04/10/2011

Metges del Vall d'Hebron també s'ofereixen a operar i atendre gratis els pacients

La mesura s'aplicaria el 21 i 31 d'octubre i el 9, 27 i 30 de desembre, dies que el centre ha decidit tancar

Ara
2 min
Personal sanitari de l'Hospital Vall d'Hebron.

BarcelonaEls treballadors de l'Hospital Vall d'Hebron han decidit en assemblea que operaran i atendran gratuïtament els pacients a les consultes externes els dies que la gerència del centre ha decidit tancar, segons ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) el portaveu de CCOO a la junta de personal, Manel Puigcercós. Aquests dies són el 21 i 31 d'octubre i el 9, 27 i 30 de desembre.

Amb aquesta decisió, els metges de Vall d'Hebron s'afegeixen a la iniciativa dels seus col·legues de l'hospital de Bellvitge, que van fer aquesta mateixa proposta la setmana passada, com va avançar l'ARA.

Puigcercós ha explicat que s'estan desprogramant intervencions i proves diagnòstiques previstes per a aquells dies, cosa que ha considerat "terrible" perquè augmentaran les llistes d'espera. Les consultes externes de Vall d'Hebron, com en d'altres hospitals, en dates ja fixades fins a final d'any per agrupar els festius dels treballadors. Segons l'Institut Català de la Salut, es farà en dies en què es preveu que l'activitat assistencial és més baixa, i s'aconseguirà un estalvi.

El personal, però, creus hi ha altres alternatives al tancament, com ara establir una graella en que cada treballador faci festa un dia. Així l'afectació sobre els pacients seria gairebé imperceptible.

La gerència va decidir que el 21 i el 31 d'octubre i el 9, 27 i 30 de desembre només estaran actives les urgències i l'atenció als pacients ingressats. Tanmateix, els treballadors han decidit que en aquestes dates estaran "a disposició dels ciutadans" perquè puguin fer-se les proves i intervencions previstes, que ara mateix s'estan ajornant sense data.

A Bellvitge, la direcció del centre va agrair la predisposició dels facultatius però va recordar que fer una intervenció quirúrgica no depèn només dels professionals, sinó que també hi ha una despesa de material, fàrmacs i serveis de suport, recorda l'ACN.

stats