Societat 22/06/2021

El metro de Barcelona torna a funcionar tota la nit els dissabtes

Les obres d'estiu comportaran talls a la L4 i la L11 a partir de l'1 de juliol

Ara
2 min
Passatgers al metro de Barcelona

BarcelonaEl metro de Barcelona reprèn el servei continu les nits de dissabte a diumenge a partir del 26 de juny. El retorn a l'horari normal d'abans de la pandèmia se suma al servei continuat durant la nit de Sant Joan i pretén adaptar-se a l’aixecament gradual de les mesures imposades per la pandèmia, que ara ja permeten l’oci nocturn.

Amb aquest canvi es recupera l’horari habitual del servei: de les cinc del matí a les dotze de la nit entre diumenge i dijous, un horari més extens fins a les dues de la matinada les nits de divendres a dissabte i les vigílies de festiu, i un servei sense pauses la nit de dissabte a diumenge.

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha insistit que la recuperació dels horaris al metro respon a “la necessitat de proporcionar alternatives de transport segur i sostenible per a totes les necessitats de mobilitat, també les de lleure”. Alarcón ha afegit que cal que el transport públic augmenti la disponibilitat per "fer front a les crisis ambientals i socials i per motius d'equitat".

Comencen les obres de millora d’estiu

La tornada a la normalitat dels horaris del servei de metro coincideix amb l'inici del període d'estiu, en què s'acostumen a programar obres de millora en diferents línies que veuran alterat el servei. A partir de l’1 de juliol quedaran afectades les línies 4 i 11.

La línia 4 es tallarà per obres entre les estacions de Via Júlia i Trinitat Nova fins al 31 d’agost. L'11 quedarà afectada del tot, de Trinitat Nova a Can Cuiàs, i estarà interrompuda la circulació fins al 12 de setembre. TMB habilitarà, mentre durin els talls, un servei especial de bus.

Les obres, que suposen una inversió de 10 milions d’euros, incrementaran les freqüències de la L4 en hora punta i permetran la conducció autònoma a tota la línia 11.

stats