Mites contemporanis
Societat 05/10/2012

Mig segle volent ser Bond, James Bond

Aquest divendres se celebra el cinquantè aniversari de '007 contra el doctor No', el primer film oficial de l'agent secret creat per Ian Fleming que s'ha convertit en una de les icones populars del segle

àlex Gutiérrez M.
1 min
Sean Connery, a 'Goldfinger'

BarcelonaTot i que el personatge de Bond ja era famós des que l'escriptor Ian Fleming el va crear, l'any 1952, no va ser fins que va fer el salt al cinema –aquest divendres fa just 50 anys– que l'agent 007 va començar a convertir-se en una de les grans icones del segle. Un 5 d'octubre de 1962 s'estrenava '007 contra el doctor no', el primer film (oficial) d'una sèrie que, quan s'estreni en poques setmanes 'Skyfall', arribarà al seu títol 23 amb l'honor de ser la franquícia més taquillera de la història del cinema (un cop ajustada la inflació).

Però, més enllà de les xifres, el que ha immortalitzat James Bond en l'imaginari col·lectiu són alguns elements que formen part indestriable de les pel·lícules: els Martinis, els escenaris exòtics, les espaterrants noies Bond, els cotxes esportius... tota una exhibició d'hedonisme que va embadalir la societat puritana dels anys previs a la revolució del 68 i que ha elevat el mite a la categoria d'icona pop.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats