Gastronomia
Societat 30/04/2013

El millor restaurant del món: gironí, català o espanyol? La premsa internacional posa El Celler de Can Roca al mapa

La premsa anglesa i francesa situa Girona al nord-est d'Espanya, i només 'The Guardian' destaca la paraula Catalunya al titular

A. Solé
2 min

BarcelonaDes que es va saber –filtrar– a mitja tarda d'aquest dilluns que El Celler de Can Roca era oficialment el millor restaurant del món, el debat a les xarxes socials era que els espanyols deien que era un èxit de la 'marca Espanya', mentre que des de Catalunya es posava l'accent en la seva catalanitat, i en especial la seva seu a Girona.

Aquest debat també l'ha tingut la premsa internacional, i en especial els mitjans francesos i anglesos. Tots ells, a més, s'han vist obligats a situar Girona al mapa d'Espanya: al nord-est.

'The Guardian' és l'únic diari que en el titular de la notícia d'El Celler destaca la paraula Catalunya: "El Celler de Can Roca recupera el títol de millor restaurant del món per a Catalunya", i fa referència al fet que el restaurant dels germans Roca està a només 60 quilòmetres de Roses, on hi havia El Bulli.

'The Telegraph' enfoca la notícia parlant del gran restaurant anglès The Fat Duck (Bray), que ha caigut 20 posicions en la llista de 'Restaurant Magazine'. Quan es refereix a El Celler, diu que està situat a Girona, Espanya, però destaca que la seva cuina es basa en els ingredients tradicionals catalans.

'The Independent' prefereix posar en relleu que Espanya agafa la corona de la cuina mundial, ja que entre els 10 millors del món hi ha El Celler (1) i dos bascos, el Mugaritz (4) i l'Arzak (8). Aquest diari sí que destaca que l'especialitat dels germans Roca és la cuina catalana.

A França, on la cuina sempre ha estat entre les millors del món, no tots els diaris en parlen. 'Le Figaro', per exemple, titula: "La millor taula del món: a Espanya".

stats