SOCIETAT
Societat 10/07/2012

El ministre Gallardón endurirà les penes pels que provoquin incendis forestals

Els delictes que es considerin especialment greus seran castigats amb una pena de fins a sis anys de presó

Acn
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat aquest dimarts que la reforma del Codi Penal que prepara el govern espanyol inclourà un enduriment de les penes a les quals s'enfrontaran els que provoquin incendis forestals que es considerin especialment greus. La pena prevista actualment per a aquests delictes és de tres a cinc anys de presó i, amb la reforma, s'elevarà fins als sis anys. A més, quan els incendis afectin a espais naturals protegits es castigaran de la mateixa manera que els delictes contra el medi ambient, la qual cosa significa que els seus autors podran ser castigats amb la pena superior en grau, que en aquest cas suposa nou anys de presó. En la mateixa línia, la reforma incorporarà la possibilitat d'imposar al responsable actuacions orientades a reparar el dany causat i es considerarà l'atenuant de reparació de dany.

El nou Codi Penal afegeix al catàleg de supòsits agreujats que contenia l'article 353 del Codi Penal els incendis que afectin a zones properes a poblacions o llocs habitats i a zones forestals que constitueixin l'hàbitat d'espècies animals en perill d'extinció o de flora amenaçada, o que alterin significativament les condicions de vida animal o vegetal. També s'inclouen com a supòsit agreujat els incendis provocats en un moment en el qual les condicions climatològiques o del terreny incrementin de forma rellevant el risc de propagació.

El Codi Penal ja castigava amb penes d'entre quatre anys i mig i sis anys de presó els casos en els quals l'autor actuï per obtenir un benefici econòmic, i amb presó d'entre 10 i 20 anys els incendis que comportin perill per a la integritat física de les persones.

stats