El ministre Soria manté el no a la moratòria de la reducció de les primes a les plantes de purins

Indústria diu al Congrés que les plantes de cogeneració amb purins han rebut deu vegades més per l'electricitat i les primes que el cost de l'inversió

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha assegurat que les plantes de cogeneració elèctrica amb el tractament de purins han rebut un total de 3.085 milions per la electricitat produïda i les primes associades, des de la seva posada en funcionament el 1999, més de deu vegades que els 285 milions del cost de l'inversió.

Soria ha donat aquestes xifres al Congrés, en resposta a una pregunta de la diputada socialista Teresa Cunillera sobre les mesures que pensa adoptar el Govern per evitar el tancament de les plantes de tractament de purins.

Les 29 plantes estatals –6 d'elles a Catalunya–, ha argumentat el ministre, processen un 5% dels 50 milions de metres cúbics dels purins generats a Espanya, en al·lusió a l'impacte ambiental de l'hipotètic tancament de les instal·lacions.

"No estem dient que anem a retirar l'incentiu, sinó que anem a disminuir-lo. Seguiran tenint una rendibilitat raonable del 7,5%", ha assegurat, abans de preguntar-se si "la societat espanyola pot permetre continuar pagant a la factura de la llum" els costos del sistema elèctric.

Per la seva banda, Cunillera ha posat en valor els costos ambientals d'un eventual tancament de plantes per al sector porcí a Espanya i ha recordat al ministre que aquesta retallada no servirà per solucionar el dèficit de tarifa elèctrica.

Més continguts de