Societat 22/09/2020

L'últim desnonament de La Bastida: dues dones i les seves filles menors

Els Mossos han tret un per un els veïns que es concentraven per aturar el llançament

Ara
2 min
Els Mossos d'esquadra intervenen

BarcelonaLa mobilització veïnal a l'Eixample de Barcelona per intentar evitar el desnonament de les germanes Yovana i Ana María i les seves filles menors d'edat no ha aconseguit aturar el llançament aquest dimarts al matí. A primera hora, els Mossos d'Esquadra s'han presentat al número 178 del carrer Còrsega, al bloc conegut com La Bastida, on es van instal·lar algunes famílies vulnerables que van ocupar pisos buits de la mà del Sindicat d'Habitatge de Gràcia.

Era el tercer intent d'execució del desnonament i els veïns havien convocat des de primera hora del matí una concentració a través de la crida de la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample i el Sindicat d'Habitatge de Gràcia. Desenes de persones s'han concentrat davant del bloc per evitar que les dues famílies fossin desnonades.

La resistència, però, no ha impedit que finalment s'acabés executant. Els agents dels Mossos d'Esquadra han hagut de treure un per un els concentrats estirant-los del terra i la comitiva judicial ha executat el desnonament seguint les ordres del jutjat de primera instància número 42 de Barcelona.

Amb aquesta acció, La Bastida ja no serà el sostre de cap família vulnerable. L'última que quedava és la de les germ

El Sindicat d'Habitatge de Gràcia denuncia que aquestes famílies han patit assetjament per part de la propietat, Inversiones Caboet SA, per exemple amb talls de subministrament o intents de desallotjament per part de personal de Desokupa. Asseguren que la propietat va anar fent fora llogaters antics per reformar els pisos i apujar-ne el preu i que, per això, van trobar-se habitatges buits, que és on s'han allotjat aquestes famílies.

80 desnonaments setmanals

El llançament del pis de les germanes Yovana i Ana Maria ha sigut l'exemple més recent d'un alt ritme de desonaments: Barcelona torna a superar els 80 desnonaments setmanals després de la pandèmia. Una xifra que "no és estranya", com va assegurar ahir la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, situant-lo al nivell que ja hi havia abans del covid-19. Però Martín va admetre que aquesta dada pujarà si el govern espanyol no amplia la moratòria que va suspendre els desnonaments des de l'estat d'alarma fins al 2 d'octubre, una mesura que no evita que es puguin executar els casos tramitats abans de la crisi sanitària.

stats