Societat 06/08/2012

Un món sense sida: encara lluny

Els analistes no coincideixen en els termes per definir què constitueix la fi d'una epidèmia com el VIH

LAWRENCE K. ALTMAN (The New York Times)
1 min
VISUALITZACIÓ
 El gran mural Sida Memorial Quilt a Washington, on a finals de juliol es va celebrar la XIX Conferència Internacional sobre la Sida.

WASHINGTONEl món està a prop d'acabar amb l'epidèmia de la sida i de crear una generació sense sida, encara que trobar una cura i una vacuna siguin esperances llunyanes? Sí, van clamar els més entusiastes dels 24.000 assistents a la dinovena Conferència Internacional sobre la Sida, convocada a Washington entre el 22 i el 27 de juliol. Aquestes esperances es basen en els increïbles avenços duts a terme d'ençà de l'última vegada que la Conferència es va celebrar als Estats Units, fa 22 anys.

El VIH ha esdevingut una malaltia crònica que, amb el tractament correcte, es pot mantenir sota control durant decennis en un jove que acabi d'infectar-se si el pacient se sotmet a l'estricte règim diari de fàrmacs. Però acabar amb l'epidèmia de la sida serà, possiblement, molt més complicat que acabar amb la majoria de les altres epidèmies. Un obstacle el constitueix la dificultat de definir què és una epidèmia i, més encara, què en determina la fi.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'Ara Premium.

stats