El monitor del gimnàs de Salt detingut per haver abusat sexualment de menors surt en llibertat

L'Audiència de Girona estima el recurs de la defensa perquè no s'ha pres declaració a les víctimes

El monitor del gimnàs de Salt detingut per haver abusat sexualment de menors ha sortit en llibertat sense fiança. L'Audiència de Girona ha estimat el recurs de la defensa contra l'empresonament ordenat pel jutjat d'instrucció número 2 de Girona el 9 de gener. En una vista aquest dijous al matí, l'advocat de la defensa, Sergio Noguero, ha al·legat falta de motivació de la interlocutòria, absència d'indicis racionals de prova i que el sospitós té arrelament al país. L'Audiència li ha donat la raó i ha criticat que el jutge instructor decretés presó sense prendre declaració a cap de les víctimes, només amb "testimonis de referència", com són la mare i l'àvia de dues nenes. "Aquesta manera de procedir deixa la imputació òrfena de càrrega indiciària i comporta la seva posada en llibertat", resol l'Audiència. Fins al moment, al jutjat hi han arribat sis denúncies contra el monitor, arrestat per fer tocaments a les menors quan feien estiraments.

La primera denúncia la van interposar els pares d'una alumna a mitjans de desembre. El cas es va destapar quan una de les menors va dir als seus pares que no volia anar al gimnàs perquè una persona havia abusat d'ella. Segons van denunciar, el monitor d'arts marcials hauria fet servir d'excusa que feia massatges a les víctimes per fer-los tocaments. Els pares van posar la situació en coneixement d'altres possibles afectats i d'aquesta manera van sortir els nous casos. Els Mossos d'Esquadra van detenir el sospitós el 8 de gener i van escorcollar el gimnàs on treballava el monitor, situat al carrer Francesc Macià. L'endemà, el dia 9, va passar a disposició judicial i el jutjat d'instrucció número 2 de Girona va ordenar l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per presumptes abusos sexuals.

Ara l'Audiència de Girona ha revocat l'empresonament i ha deixat el monitor en llibertat sense fiança i sense cap tipus de mesura cautelar. Només té l'obligació de comparèixer al jutjat quan el citin.

Detenen el monitor d'un gimnàs de Salt acusat d'abusar sexualment de menors