TRIBUNALS
Societat 12/04/2012

El ministeri de Justícia coordinarà un cens d'afectats pels casos de 'nens robats'

La monja acusada de robar nadons es nega a declarar davant el jutge. Sor María és la primera imputada pel cas dels 'nens robats'

Ara
2 min
Sor María, surt dels jutjats, on s'ha negat a declarar, a AMdrid / EFE

BarcelonaEl ministeri de Justícia coordinarà la creació d'un grup de treball per realitzar un cens complet de possibles afectats pel cas dels 'nens robats', per veure la "dimensió real" del problema. Es facilitarà un model de fitxa que cada afectat haurà d'omplir per incorporar-la a un arxiu en el qual s'inclourà la seva identitat, domicili i lloc de naixement, així com en quina data i centre sanitari va tenir lloc.

Així es desprèn d'una reunió entre els ministres de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, el d'Interior Jorge Fernández Díaz i la de Sanitat, Ana Mato, i el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

Justícia també adoptarà mesures per facilitar l'obtenció de dades del Registre Civil i dissenyarà un catàleg de serveis que prestarà l'Institut Nacional de Toxicologia, com la verificació d'anàlisis d'ADN que s'hagin fet els interessats a laboratoris privats.

La monja imputada es nega a declarar

La monja María Gómez Valbuena, més coneguda com sor María, s'ha negat a declarar aquest dijous al jutjat d'instrucció número 47 de Madrid per l'anomenat cas dels 'nens robats'. Gómez Valbuena està imputada per un delicte de detenció il·legal i falsedat documental per la desaparició d'una nena a la Clínica Santa Cristina de Madrid, el 1982. És la primera acusada en aquest cas, que investiga el robatori de nens en el moment de néixer entre els anys 40 i 90.

La monja ha acabat als tribunals després de la denúncia d'una mare que l'acusava d'haver-li robat la filla que va tenir el 1982. Segons el que va declarar la dona davant el jutge, la religiosa li va dir primer que la nena havia mort, i després que es quedava amb la petita perquè ella era una "adúltera".

Sor María és la primera acusada que ha de respondre davant la justícia per aquest cas, que investiga el robatori de nens en el moment de néixer entre els anys 40 i 90 amb l'excusa que havien mort. La monja, que ara té 80 anys, treballava en dues clíniques de la capital espanyola i s'anunciava en revistes per oferir ajuda a mares solteres.

stats