Societat 18/12/2011

Els Mossos imputen dos patinadors que baixaven en monopatí per les carreteres de la Vall d'Aran

Els joves baixaven a gran velocitat per carreteres transitades de la zona i obligaven els conductors a fer maniobres evasives per evitar atropellar-los

Acn
1 min

VielhaDos veïns de Vielha, de 33 i 36 anys, han estat imputats per haver fet curses en monopatí per les carreteres de la Vall d'Aran. Els Mossos d'Esquadra han informat aquest diumenge que s'imputa als dos joves com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

A finals de novembre, els Mossos van localitzar, en un conegut web de vídeos curts a Internet, una sèrie de filmacions en les quals s’observava un grup de persones que efectuaven descensos amb monopatí per diverses carreteres de la zona. Els vídeos havien estat filmats en carreteres que tenen un fort pendent com els trams de la Bonaigua o Tanau, entre d’altres. En les gravacions es veuen als patinadors fent les baixades a gran velocitat i s’observa com el vehicles que circulen per la via han d’efectuar maniobres evasives per evitar una col·lisió.

També s’ha pogut comprovar que les filmacions s’havien fet des d’un vehicle i per la mateixa persona que el conduïa. En una de les gravacions s’observa com un “skater” cau del monopatí i és a punt de ser atropellat pel vehicle des del qual l’estan filmant.

Fins la data de la imputació s’havien localitzat set gravacions de vídeo publicades al portal web. Els Mossos han destacat que en totes elles s’observa "una gran temeritat" dels patinadors que "van posar en perill la seva vida i van originar un greu risc per a la circulació de vehicles".

stats