Societat 05/03/2014

Mor una anciana de Cabanes que van trobar lligada i malferida en un camp a prop de casa seva

La dona, que tenia 75 anys, se sospita que hauria estat víctima d'un assalt violent

Acn
2 min
Imatge del pati on van trobar la dona malferida./ACN

CabanesUna anciana de Cabanes (Alt Empordà) que van trobar lligada i malferida en un camp a tocar de casa seva ha mort a l'hospital. La víctima, que tenia 75 anys, va aparèixer semiinconscient en un descampat divendres passat, lligada de peus i mans. Des d'aleshores, estava ingressada a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona. La dona, arran del seu estat, no havia pogut explicar als Mossos d'Esquadra què li havia passat, cosa que dificulta la investigació i fa que es tracti d'un crim ple d'interrogants. Se sospita que l'anciana podria haver estat víctima d'un assalt violent quan tornava cap a casa seva, situada a pocs metres d'on va aparèixer.

La víctima va ser trobada divendres passat, a primera hora del matí. Tenia moltes ferides a la cara, un fort cop al cap i també presentava signes d'hipotèrmia, cosa que fa pensar que havia passat la nit al ras.

Qui va localitzar l'anciana va ser un treballador d'una empresa propera, ja que a la zona hi ha un polígon industrial. L'home va anar a alertar els Mossos d'Esquadra i tant els agents com els serveis d'emergència van anar ràpidament fins al lloc dels fets. A conseqüència de la gravetat de les ferides, l'anciana va haver de ser traslladada d'urgència al Trueta, on des de divendres estava ingressada en coma induït.

Aquest dimarts la dona va morir al centre hospitalari, segons han comunicat els Mossos aquest dimecres. La mort de la veïna de Cabanes fa que aquest cas es converteixi en el primer crim de l'any a les comarques gironines. Un crim ple d'interrogants en què els Mossos tenen totes les hipòtesis obertes.

Víctima d'uns lladres violents?

Se sospita que uns desconeguts haurien assaltat l'anciana dijous al vespre, quan tornava cap a casa o bé quan feinejava per fora de casa. Els lladres, per evitar que la dona donés l'alarma, haurien actuat amb molta violència, lligant-la de mans i peus amb brides i colpejant-la amb brutalitat.

El descampat on va aparèixer és molt a prop de casa seva, un mas a tocar d'una empresa de pinsos que regenta la família. Tant divendres com ahir, els Mossos d'Esquadra van estar pentinant la zona a la recerca de pistes que permetin esclarir el cas.

stats