SOCIETAT
Societat 24/06/2012

Mor en aigües de Menorca un turista català que estava bussejant

Es tracta del periodista jubilat Juan José Sánchez-Costa, que va treballar durant anys a El Periódico, on es va consolidar com a crític cinematogràfic.

Efe
2 min

BarcelonaUn turista català de 68 anys ha mort en aigües de Cala Tirant, a Menorca, mentre bussejava a pulmó lliure, segons que han informat fonts sanitàries i policials, que han assenyalat que la mort serà investigada per ordre del Jutjat de Primera Instància número 2 de Ciutadella.

Es tracta del periodista jubilat Juan José Sánchez-Costa, que va treballar durant anys a El Periódico, on es va consolidar com a crític cinematogràfic, segons que han dit a Efe fonts familiars.

Les fonts consultades han assenyalat que el succés va tenir lloc ahir i que el turista mort, que passava uns dies de vacances a Menorca, practicava el busseig a la zona coneguda com a "Es Bancalet", al nord de l'illa.

Una dona que es trobava als voltants va observar que l'home, que portava posades les seves ulleres de busseig i aletes, no es movia i flotava.

Dos socorristes, després de ser alertats, van acudir de manera immediata i van rescatar el cos, que ja no presentava signes vitals. Les maniobres de reanimació cardiopulmonar, en què també va participar un metge alemany que es trobava a la platja, van donar resultat negatiu.

Al lloc del succés es van presentar agents de la Policia Local d'Es Mercadal i de la Guàrdia Civil, així com una ambulància medicalitzada del 061.

El metge forense va intervenir en l'aixecament del cadàver i l'autoritat judicial ha ordenat que es practiqui l'autòpsia per determinar les causes de la mort.

Sánchez-Costa, que practicava el busseig a pulmó lliure, un dels seus esports favorits, va estudiar Dret a la UB i Periodisme a l'Escola Oficial de Barcelona, iniciant la seva carrera a final dels anys setanta a "El Noticiero Universal", on es va especialitzar en temes culturals.

No obstant això, va ser en "El Periódico de Catalunya", al qual es va incorporar després de la seva fundació, on es va consolidar com a crític cinematogràfic, amb una continuada presència en els festivals i esdeveniments del cel·luloide més importants d'Europa.

Les citades fonts han recordat Juanjo Sánchez-Costa com un home "vital i esportista", assidu de la natació i del busseig, unes aficions que li agradava practicar a Menorca

stats