Societat 08/08/2017

Mor ofegat un noi de 25 anys a la platja del Miracle de Tarragona

La víctima havia desaparegut a les 16.00 h i l'estaven buscant els serveis d'emergències

Ara
2 min
Els serveis d'emergència durant la recerca del noi.

BarcelonaEls serveis d'emergència han localitzat mort aquest dimarts a la tarda el noi de 25 anys que havia desaparegut a les quatre de la tarda a la platja tarragonina del Miracle, segons ha informat l'agència Europa Press. Uns testimonis havien vist com el noi entrava a l'aigua, però no n'havia sortit. En les tasques de recerca hi han participat la Creu Roja i Salvament Marítim, amb el suport dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. Les tasques han estat difícils a causa del fort vent.

A tres quarts de vuit del vespre d'aquest dijous, agents de la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra han localitzat prop d'un espigó, a tocar del port esportiu, el cos sense vida probablement del jove desaparegut a primera hora de la tarda a Tarragona. Les autoritats hauran d'esclarir els motius de l'ofegament, però el cadàver presentava algun cop al cap i rascades.

Com ha explicat Hugo Núñez, coordinador del servei de salvament i socorrisme de Creu Roja a la ciutat de Tarragona, el noi hauria entrat a l'aigua quan s'estava fent el canvi de bandera de groga a roja. La resta d'usuaris no tenien clar si el jove havia sortit quan s'ha donat l'avís, però en trobar les seves pertinences a platja s'han disparat les alarmes. "Tota la zona propera a les roques és perillosa i és un punt complicat, perquè es formen molts corrents i les onades acaben trencant contra les roques", ha assenyalat Núñez.

El coordinador tarragoní de la Creu Roja ha lamentat que el mar està complicant les tasques de vigilància i salvament aquest estiu, en què la xifra de víctimes per ofegament s'ha disparat. "Estem tenint molts dies de bandera roja, i la feina dels socorristes és molt dura. Ens veiem desbordats, perquè els usuaris, la majoria vegades, no ens fan cas". Aquest fet provoca que mentre reclamen que es compleixin les restriccions per mala mar, no puguin estar pendents de la resta de banyistes. "La nostra tasca és informar l’usuari, no tenim potestat sancionadora. Quan realment tenim eficàcia és quan anem acompanyats de la policia local", ha lamentat Núñez.

La recerca del jove desaparegut s'ha fet per terra, des dels espigons, mar i aire, amb el suport de diversos mitjans aeris. El noi ha desaparegut a la part de la platja del Miracle més propera al port esportiu. La recerca ha generat una gran expectació entre els banyistes i els passejants.

És la cinquena mort per ofegament que es produeix a les platges catalanes des de diumenge.

stats