La mort fulminant d'una 'mula' a la L9 del metro

Duia més de 400 grams de cocaïna a l'estómac i no va a arribar a sortir de la parada de metro de l'aeroport del Prat

Un home de 29 anys va aterrar a l’aeroport del Prat amb més de 400 grams de cocaïna a l’estómac dimarts de la setmana passada. Venia del Brasil i s’havia empassat 34 càpsules amb entre 12 i 13 grams de droga cada una abans de pujar a l’avió. Va passar els controls d’accés i els de sortida, sense fer saltar les alarmes policials. Ningú no en va sospitar, però no va arribar gaire lluny; va morir de manera fulminant abans de sortir de l’aeroport de Barcelona.

L’home, de nacionalitat lituana, va morir a la nova estació de la T1 de la L9 del metro cap a les onze del matí, gairebé davant dels ulls dels vigilants de seguretat, els Mossos d’Esquadra i els especialistes dels Serveis Mèdics d'Aena. No hi van poder fer res, segons ha pogut saber l’ARA a partir de fonts policials.

Els resultats de l’autòpsia, que es va fer l’endemà mateix, indiquen que li havia rebentat una de les 34 càpsules. Era una 'mula', el nom que rep algú que es dedica a passar droga amagant-la dels controls de seguretat al seu propi cos, normalment empassant-se-la en farcells o càpsules, embolicades perquè puguin resistir els àcids de l’estómac. A vegades, però, aquests paquets es trenquen i les conseqüències per a l’organisme poden arribar a ser fatals.

Entre els controls d’entrada i sortida dels dos aeroports l’home va passar les més de deu hores que dura el vol del Brasil a Barcelona amb la droga a l’estomac. Però n’hi va haver prou que es trenqués una sola càpsula de les 34 perquè, després de passar els controls de seguretat per enlairar-se i de tornar a passar els controls al Prat, decidís deixar de dissimular i es colés directament al metro.

Va ser llavors quan els vigilants de seguretat el van veure i s’hi van acostar per parlar-hi i recriminar-li que hagués saltat la tanca de seguretat, però segons fonts policials ja llavors el van notar molt alterat, molt probablement havia començat a notar els efectes de la droga. Un dels vigilants va cridar una patrulla dels Mossos d'Esquadra que era a prop però, quan el van anar a identificar, no hi van poder ni parlar.

La càpsula de cocaïna ja havia rebentat i tenia a l’estómac una dosi de droga que supera de molt la que se sol prendre d’un sol cop. L’home es va posar rígid, li va començar a sortir escuma per la boca, i es va desplomar. A terra va començar a patir convulsions. Els tècnics dels Serveis Mèdics d'Aena el van atendre allà mateix i se'l van endur a una ambulància. Allà van continuar tractant-lo durant mitja hora però no el van poder reanimar.