SOCIETAT
Societat 01/06/2012

Quatre noies de 18 anys de Barcelona moren en un accident a Vilafranca

El sinistre, registrat a la C-15, s'hauria produït en un tram que ha suscitat moltes queixes perquè l'autovia C-15 de Vilafranca a Vilanova ha passat a ser carretera de dos carrils per sentit a un. Molts conductors envaeixen el sentit contrari perquè no són conscients del canvi

A.balanza / Acn
2 min
Quatre morts i dos ferits greus en un accident de trànsit a Vilafranca del Penedès

BarcelonaQuatre noies de Barcelona, totes de 18 anys, han mort, dues persones més han quedat ferides greus i una ferida lleu en un accident de trànsit entre tres turismes aquest migdia. El sinistre s'ha produït al quilòmetre 13,8 de la C-15 en sentit Vilanova i la Geltrú, a l'altura de Vilafranca del Penedès.

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers, cinc ambulàncies i un helicòpter del SEM s'han desplaçat fins al lloc dels fets. La via ha estat tallada en els dos sentits de circulació fins a mitja tarda. El sinistre s'ha produït al voltant de la una, quan un totterreny i un turisme han topat frontalment i un tercer cotxe s'ha vist implicat posteriorment en l'accident. Les quatre víctimes mortals anaven al 4x4.

El conductor de l'altre vehicle que ha patit el xoc frontal ha quedat ferit molt greu i ha estat evacuat amb l'helicòpter del SEM a l'Hospital de Bellvitge. L'acompanyant d'aquest mateix turisme ha quedat ferida de gravetat i ha sigut traslladada als Camils (l'Hospital Sant Camil) de Sant Pere de Ribes. Finalment, la conductora del tercer automòbil implicat en el sinistre ha patit ferides lleus i l'han traslladat a l'Hospital Comarcal de Vilafranca del Penedès.

El sotscap de l'àrea regional de trànsit Metropolitana Sud, Marc Patxot, ha explicat que l'accident s'ha desenvolupat en dues fases. En la primera hi ha hagut un accident que "no hauria sigut tan greu, tot i que hi ha hagut una víctima ferida greu", i com a conseqüència d'aquest accident "se n'ha produït un altre en què el resultat ha sigut de quatre víctimes mortals i dos ferits molt greus".

Patxos ha ressaltat que encara no se saben les causes que haurien provocat el sinistre, ja que "no hem pogut parlar amb cap de les persones implicades en l'accident" i "ens estem basant en les empremtes que hem trobat a la carretera per mirar de determinar com ha anat l'evolució de l'accident".

Fonts de Ràdio Vilafranca han explicat a l'ARA que aquest tram ha rebut moltes crítiques en els últims anys perquè la conversió sobtada d'autovia a via ràpida, de dos carrils per banda a un, fa que els vehicles no s'adonin que envaeixen el carril contrari. El xoc frontal de dos dels vehicles i el fet que no s'hagi produït un excés de velocitat, segons els Mossos, pot explicar la causa principal del múltiple accident mortal.

stats