El monitor arrestat per cinc abusos als Maristes té una ordre d'allunyament de l'escola

El noi, d'una trentena d'anys, treballava al centre d'infantil i primària de l'escola de Sants-Les Corts, una seu diferent de la d'on actuava Joaquín Benítez

Els Mossos d'Esquadra van detenir fa poques setmanes un monitor de menjador d'una trentena d'anys per un altre cas d'abusos sexuals a l'escola Maristes Sants-Les Corts, segons Europa Press. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat avui que l'home va quedar en llibertat provisional el 17 de desembre, després que els Mossos d'Esquadra l'arrestessin per cinc denúncies d'abusos sexuals a menors. El jutge li va ordenar presentar-se periòdicament als jutjats, li va prohibir comunicar-se amb els menors i va dictar una ordre d'allunyament del centre escolar.

L’escola dels Maristes no va alertar els pares del cas de pederàstia Aquest cas no era a la seu de l'escola del carrer Vallespir, on ensenyava Joaquín Benítez, l'exprofessor de gimnàstica que ha confessat casos de pederàstia, sinó al centre d'infantil i primària del carrer Antoni Capmany. El director de l'escola Maristes Sants-Les Corts, Raimon Novell, ha reconegut el cas i ha dit que van "apartar el monitor el mateix dia" en què es van assabentar dels possibles abusos, al desembre.

Uns dies més tard la policia el va arrestar. Han explicat que van activar "immediatament" el protocol intern de protecció de menors, que no han concretat i que Maristes no ha fet públic, i que es van posar en contacte amb l'entitat que gestionava les pràctiques del monitor. El noi feia 17 dies que treballava a l'escola.

La direcció de l'escola va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra dos dies després de saber les acusacions, i després va fer la denúncia una de les famílies afectades. Novell ha reconegut que "n'hi ha diverses més". Aquest cas s'investiga a part de les denúncies contra Joaquín Benítez, l'exprofessor de gimnàstica que va treballar durant més de 30 anys al centre i hauria abusat de desenes de nens, i contra, com a mínim, un altre docent.