Els Mossos esperaven que l'agent de baixa que va matar l'exparella tornés l'arma a la comissaria

El director general de la Policia, Albert Batlle, anuncia una nova instrucció sobre ús i retirada d'armes que millora el procés per recuperar-les

L'agent dels Mossos d’Esquadra que el 14 d'abril  va matar l'exparella amb la pistola reglamentària i es va suïcidar a Sant Feliu de Llobregat, havia dit que tornaria la pistola aquella setmana. Sobre el paper, però, se li hauria hagut de retirar el 7 d'abril, una setmana abans. El director general de la Policia, Albert Batlle, ha explicat avui que, tal com marca la instrucció 5/2013 del departament d'Interior, s'havia reclamat l'arma a l'agent. Però esperaven que la dugués ell a la comissaria.

"El 7 d'abril de 2016 la subdirecció de recursos humans va informar la comissaria que se li havia de retirar l'arma", ha declarat Batlle, i ha afegit: "es va comprovar que no era a l'armer i se'l va trucar perquè la lliurés, ell va dir que hi aniria la setmana del 7 a l'17 per veure els companys i entregar-la". No ho va arribar a fer. El 14 d'abril va disparar l'exparella i es va suïcidar davant la filla de la dona, de 8 anys, i una neboda de 10 anys.

Segons Batlle l'agent, que treballava a la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona, era de baixa per "una contingència comuna" des del 7 de març. "Aquí el que ens trobem no és un problema de salut mental, és un problema de violència de gènere", ha declarat Batlle, i ha afegit que no hi havia res que fes pensar que podia cometre un crim com aquest.

Batlle ha anunciat avui mateix que ahir va signar una nova instrucció sobre l'ús, la tinença i la recollida d'armes que obligar els comandaments responsables dels agents a retirar "sempre" l'arma reglamentària i les altres que pugui tenir el policia "des del primer moment que s'estimi que la baixa serà superior a 30 dies naturals.

Batlle ha anunciat que també es canviarà la p olítica d'avaluació i control de les condicions psíquico-físiques dels agents i es modificarà la llei per millorar els controls i exigir avaluacions i revisions obligatòries per acreditar les condicions per dur arma de foc.

Més continguts de