SANITAT

Fals segrest d'un nadó a la Vall d'Hebron? Els Mossos investiguen si els pares van pactar-ho

Els serveis socials estaven seguint el cas després de tenir constància que la mare no estava fent un seguiment mèdic de l'embaràs

Els Mossos d'Esquadra investiguen si  el pare que es va emportar diumenge el seu fill acabat de néixer de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ho havia acordat prèviament amb la mare per ocultar el menor, que estava sent objecte de seguiment pels serveis socials ja abans de néixer.

Segons han informat fonts pròximes al cas, la policia catalana manté activat el dispositiu de recerca que va posar en marxa  després que l'hospital denunciés que el pare del nen s'havia emportat el menor, malgrat que no se l'havia donat d'alta, ja que necessitava atencions mèdiques per les seves escasses hores de vida. La hipòtesi que el menor pugui haver estat segrestat pel pare, en contra de la voluntat de la mare, ha estat descartada pels Mossos d'Esquadra després dels primers interrogatoris a testimonis del centre hospitalari i de l'entorn del menor.

De fet, la denúncia que va desencadenar el dispositiu de recerca de la policia catalana va ser presentada per l'Hospital Vall d'Hebron i no per la mare, que, segons s'ha posat de relleu en les primeres hores d'investigació, no consta que hagi trencat la seva relació amb el pare del nadó.

Per aquest motiu, la policia catalana no està tramitant el cas com si es tractés d'un segrest, encara que manté activat el dispositiu de recerca per intentar localitzar el menor, davant el temor que pugui estar en risc la seva salut per haver abandonat l'hospital sense les atencions perinatals corresponents i sense que se li hagués donat l'alta.

El nen estava sent objecte d'anàlisis per part dels serveis de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), després de tenir constància que no s'estava portant a terme un seguiment mèdic de l'embaràs. La falta de controls mèdics de l'embaràs de la mare va disparar les alertes dels serveis socials, davant el risc que pogués ser un indici d'una probable falta d'atenció al nen una vegada nascut.

Més continguts de