Societat 17/07/2014

Els sindicats dels Mossos demanen les pistoles immobilitzadores, que el Parlament rebutja

Acusen els polítics d'"hipòcrites" i de "cedir terreny davant els violents"

Acn
2 min
Una pistola immobilitzadora 'Taser'

BarcelonaEl Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO), el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) i el Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT) han demanat novament que es doti els agents del cos policial de pistoles immobilitzadores Taser. El portaveu de l'SME, Toni Castejón, ha mostrat la seva "preocupació" davant casos com el d'aquest matí on un agent ha estat ferit de gravetat a Blanes en rebre una punyalada al cap per part d'un malalt mental. Des del CAT, Ramon Labrador, recorda que "nombroses policies locals" ja tenen una eina que s'ha demostrat eficaç. David Miquel, de l'SPC, ha criticat que "el Parlament hagi rebutjat la seva utilització" aquest dijous.

El portaveu de l'SME-CCOO, Toni Castejón, s'ha mostrat "absolutament preocupat" perque "gairebé" cada dia apareixen "enfrontaments amb gent violenta" que els agents han d'encarar "només amb una defensa" i arribant "al cos a cos". Són situacions com la viscuda aquest matí per un agent a Blanes, amb ferides "molt greus per arma blanca", les que aconsellen dotar-se d'eines com una Taser. Però "mai hi ha cap resposta per part de la direcció general", ha lamentat.

El delegat del CAT, Ramon Labrador, ha qualificat d'"hipòcrites" decisions com ara eliminar "pilotes de goma", negar "les pistoles elèctriques" o acceptar "els esprais" per l'ordre públic però no donar-los als agents de seguretat ciutadana. "Demostren un menyspreu per a la seguretat pública que és barroer" i estan "cedint terreny davant dels violents". Per a Labrador, les mancances "de material i formació" estan provocant que els agents facin la seva feina "de manera intuïtiva i voluntariosa" però no "com hauria de ser", de forma "professional".

David Miquel, de l'SPC, ha instat a abordar el debat d'una vegada després que "el Parlament hagi rebutjat aquest dijous la seva utilització". Hi ha "39 policies locals que les fan servir, per evitar situacions violentes o amb persones agressives amb malalts mentals". S'ha demostrat que són eficaces.

stats