SUCCESSOS
Societat 01/02/2011

Els Mossos enxampen un conductor begut que circulava per l'AP-7 sense una roda

L'home va admetre a la policia que no era conscient que havia perdut un dels pneumàtics del cotxe. Els fets van passar a l'alçada de Girona

Carles Arbolí
2 min
El vehicle circulava per l'AP-7 sense una roda

GironaEstupefactes es van quedar els agents dels Mossos d'Esquadra que el passat 23 de gener, cap a tres quarts de set del matí, van observar un vehicle que circulava per l'AP-7 envoltat d'espurnes. Els Mossos van denunciar un home per haver comès, presumptament, un delicte contra la seguretat viària en conduir sota la influència de begudes alcohòliques, malgrat haver perdut una roda del seu vehicle. Els fets van passar quan els agents atenien un vehicle avariat a l'AP-7, a prop de la sortida 7 i en sentit França, a l'alçada de Girona, quan, de sobte, van sentir un soroll fort i continuat. Immediatament van veure, circulant per l'autopista en sentit França, un vehicle del davant del qual en sortien espurnes. A més, el vehicle anava a una velocitat anormalment reduïda.

Els Mossos van seguir el vehicle en qüestió per aturar-lo, cosa que el conductor va fer, després de diversos advertiments de la policia, en una àrea de descans, al terme municipal de Sant Gregori (Gironès). Llavors els agents van poder comprovar que el vehicle hauria estat circulant sense un pneumàtic, ja que la llanta de la roda davantera dreta estava destrossada. Segons va poder saber la policia, el conductor hauria iniciat el viatge al centre comercial Espai Gironès, a Salt, i en un moment determinat un dels pneumàtics –que estava punxat– s'hauria desprès a causa del fregament amb la calçada, de manera que hauria quedat la llanta de la roda nua. Tot i això, seguia circulant ja que, segons el seu testimoni, ni se n'havia adonat.

En veure que el conductor del vehicle presentava símptomes d'estar sota l'efecte de les begudes alcohòliques, els mossos li van fer la prova de l'alcoholèmia, que va donar positiu, amb un resultat de 0,66 mg/l en aire expirat, és a dir, més del doble de la taxa màxima permesa, que és de 0,25 mg/l en aire expirat.



stats