Societat 08/08/2012

Els Mossos troben l'ADN del possible autor de l'incendi de Portbou

La policia no ha pogut identificar la persona que va llançar la burilla que va originar el foc, ja que l'ADN no coincideix amb els 15.000 que hi ha a les bases de dades dels Mossos

Efe
2 min
L'alcalde de Portbou explica la tensió viscuda.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han aconseguit obtenir un perfil genètic de la burilla que suposadament va originar l'incendi mortal de Portbou (Alt Empordà) a finals de juliol, tot i que no han pogut identificar la persona que la va llançar perquè l'ADN obtingut no coincideix amb els 15.000 que hi ha a les bases de dades policials.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Interior, Felip Puig, que ha recordat que en el seu moment ja va advertir que era "improbable" que l'anàlisi de l'ADN de la burilla que hauria originat l'incendi permetés descobrir la identitat de la persona que la va llançar.

Després de descobrir-se que els incendis de Portbou i la Jonquera, en els quals van morir quatre persones, van estar provocats per burilles, Puig va anunciar que els Mossos d'Esquadra intentarien obtenir l'ADN de les restes trobades com a mesura dissuasòria i per intentar identificar les persones que les van llançar.

Igual que a 'CSI'

El conseller ha apuntat en declaracions als periodistes que, una vegada obtinguda la informació genètica, es podria utilitzar de forma complementària per contrastar-la en el futur, en cas que hi hagués algun sospitós o s'obtinguessin noves informacions.

Puig ha subratllat que el que han aconseguit amb la seva iniciativa de buscar el perfil genètic és que els ciutadans siguin conscients que els Mossos poden fer "el que veiem en sèries com 'CSI'" i obtenir un efecte dissuasiu, perquè analitzant les burilles es pot obtenir informació de qui l'ha llançada.

Paral·lelament, el conseller també ha revelat que hi ha hagut "pocs" casos de ciutadans que hagin anat a les comissaries amb fotos d'altres vehicles en els quals alguns dels ocupants llançaven burilles, i que al final molt pocs han acabant formalitzant la preceptiva denúncia.

stats