Societat
Societat 13/10/2011

Els Mossos reben més de 16.000 denúncies per violència domèstica aquest any

Puig presenta un nou pla d'atenció a les víctimes que té com a principals novetats l'ampliació dels col·lectius protegits i una major protecció i anàlisi de les víctimes potencials

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaCatalunya ha registrat fins al 31 d'agost més de 16.000 denúncies per violència masclista i té 24.994 expedients de seguiment oberts en aquest àmbit. A més, hi ha 16.668 ordres de protecció policial en vigor. Així ho ha explicat aquest dijous el conseller d'Interior, Felip Puig, que ha presentat el nou pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica davant la comissió d'Interior del Parlament.

Aquest pla se centra en una major funció preventiva i anàlisi de les víctimes potencials i del seu entorn. “És un pas endavant en la prevenció per atendre millor els possibles maltractaments”, ha detallat Puig, que ha destacat que com a novetats el pla amplia el col·lectiu protegit a menors i gent gran, i preveu la implantació d'un sistema integral informàtic de protecció. També es crea la Unitat de Suport a l'Atenció de Víctimes, que dependrà de la direcció general d'Administració de Seguretat.

El conseller ha explicat que l'any passat els Mossos van realitzar 25.600 actuacions en aquesta matèria, 18.547 per violència física o psíquica a dones, 1.653 a menors i 1.100 a gent gran.

L'objectiu del nou pla és reduir sensiblement el nombre de víctimes de maltractament, garantir la seva seguretat i assegurar-ne i millorar-ne l'atenció.

stats