CIUTATS
Societat 07/02/2011

La pressió veïnal ajorna el desnonament d'una família a l'Hospitalet

L'amenaça de desnonament sobrevola moltes famílies que han deixat de poder fer front als lloguers o la hipoteca. Aquest matí, al barri de la Torrassa de l'Hospitalet, la pressió veïnal ha impedit que se'n consumés un més. La família tindrà mig any més de marge

Redacció
2 min
Francisco Tramuns, el cap de la família que havia de ser desallotjada aquest matí al barri de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat, mostra l'acord al qual ha arribat amb l'Ajuntament.

L'Hospitalet de LlobregatLa pressió de la plataforma Afectats per la Hipoteca i la Federació de l'Associació de Veïns de l'Hospitalet ha estat fonamental per poder endarrerir l'amenaça de desnonament d'una família del barri de la Torrassa, que no ha pogut assumir el deute de 2.724 euros que té amb l'empresa de l'Ajuntament propietària del pis. La família de Francisco Tramuns, de 42 anys -que viu amb un fill, una filla i una néta- ha aconseguit, d'aquesta manera i després d'una llarga negociació, ajornar el problema mig any més. Tramuns, però, és conscient que la situació crítica continua: "Dormiré més tranquil, sabent que demà em llevaré a casa meva, que els meus fills tindran el seu escriptori, la seva habitació... però seguiré sense tenir feina". L'aplaçament del desnonament, que estava previst per aquest dilluns, va arribar el divendres passat a última hora del matí. Abans, Tramuns, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat, Manuel Piñar, i un altre activista s'havien reunit amb treballadors socials i representants de la societat municipal l'Hospitalet 2010, propietària del pis.Van acordar aplaçar mig any el pagament del deute de 2.724 euros que acumula Tramuns: n'haurà de pagar una meitat abans que passin tres mesos, i l'altra meitat abans que en passin sis.

A canvi d'aquest ajornament, aquest cap de família es compromet a posar-se en mans dels serveis socials. De fet, en la reunió es va tractar "com a punt bàsic i fonamental la situació familiar del senyor Tramuns, donada la presència de menors en l'habitatge", segons recull el compromís escrit que van signar les parts: Una assistenta visitarà el pis el proper dilluns per conèixer el fill menor, de 15 anys, i elaborar un pla per atendre'l. D'altra banda, el pare també es va comprometre a regular la custòdia dels nois, fills d'una mare amb la qual mai es va arribar a casar i de la qual viu separat, i a empadronar al domicili la filla de 15 anys i el seu nét, que ara estan registrats en una altra llar de Sant Feliu de Llobregat.

D'aquesta forma es torna a ajornar l'execució d'una sentència que es va dictar l'onze de febrer de fa un any i que ja s'havia ajornat el juliol passat, narra Tramuns, que cobra una pensió de 314 euros al mes per un accident que va tenir i es buscar la vida al mercat de treball submergit per mirar d'arribar als 600 mensuals. Llavors, però, al cap d'uns quatre mesos va haver de deixar de pagar de nou, i d'aquesta forma es va reactivar el procés de desnonament, recorda l'home.

stats