Societat 30/08/2012

El municipi d'Esporles canvia el nom de la plaça d'Espanya i el de la plaça de la Constitució

Els dos espais més importants del poble tenien un nom popular i un altre d'oficial, que no feia servir ningú. Les places es diran a partir d'ara plaça de l'Ajuntament i plaça del Jardinet. L'alcalde assegura que no hi ha "cap motivació política" darrere la decisió

Ara
1 min

BarcelonaEl municipi d'Esporles, a Mallorca, canviarà aquest setembre el nom de la plaça d'Espanya, que es dirà plaça de l'Ajuntament, i el de la plaça de la Constitució, que es passarà a dir plaça del Jardinet. L'alcalde del poble, Miquel Ensenyat, del PSM, governa en majoria absoluta gràcies a una coalició de govern. Ensenyat va aprovar aquests canvis al juliol, tot i la oposició dels regidors del PP i el PSIB (Partit Socialista de les Illes Balears).

Ensenyat, que avui ha estat entrevistat a RAC1, ha assegurat que "darrere el canvi no hi ha cap motivació política", tot i que ha dit que a Espoles "en podem parlar, d'Espanya i de la Constitució". Ensenyat ha explicat que els dos espais més emblemàtics del poble tenen un nom oficial que no fa servir ningú, i per això s'ha decidit canviar els noms de les places per la nomenclatura popular que tothom fa servir. Per justificar els noms populars que tenen al poble, Ensenyat ha explicat que fins i tot hi ha un carrer al poble que es diu 'Darrere sa paret', perquè és com es coneix tradicionalment.

L'alcalde d'Esporles ha explicat que va fer una consulta a la Universitat de les Illes Balears abans d'aprovar el canvi, i la Universitat hi va donar el vistiplau. El batlle ha dit que el preu del canvi dels noms és de 100 euros, 50 per cada placa.

stats