INCENDIS
Societat 30/06/2012

Els alcaldes dels municipis afectats denuncien que falten mitjans per extingir els incendis del País Valencià

Els veïns evacuats estan "cansats" i "desesperats" perquè les tasques d'extinció estan sent molt complicades

Efe
1 min
Bombers treballen en l'incendi al País Valencià / AFP

ValènciaEls alcaldes de Real i Catadau, dos dels municipis afectats per l'incendi de Cortes de Pallars, han assegurat que falten mitjans per extingir el foc. Així mateix, expliquen que en alguns moments els mitjans aeris no han pogut treballar per manca de visibilitat i vent. Segons l'alcalde de Real, Alejandro Blasco, no hi ha mitjans terrestres ni aeris en el terme municipal i la situació "és molt dolenta". "Estem sense assistència i el vent està afavorint el foc", ha afegit.

L'alcalde de Catadau, Pedro Juan Bisbal, també s'ha mostrat "indignat" per la manca de mitjans aeris i ha assegurat que des de que el foc va arribar al poble "només hem vist un helicòpter sobrevolar la zona".

Ara mateix hi ha una trentena de mitjans aeris treballant a la zona de l'incendi i es van distribuint en funció de les necessitats del foc, ha explicat la Generalitat valenciana.

Veïns cansats

Els més de 200 veïns d'Andilla que han hagut d'abandonar casa seva a causa de l'incendi estan "cansats i desesperats", segons ha explicat l'alcalde del municipi, Jesús Ruiz.

L'alcalde ha assenyalat que les tasques d'extinció estan sent "molt complicades" i ha destacat que tot i que els veïns evacuats estan en una situació "molt difícil", s'estan comportant bé.

L'incendi no ha causat danys personals.

stats