Societat 28/05/2012

Municipis del Maresme planegen mancomunar serveis per estalviar despeses

Estudien compartir la neteja viària, el manteniment de l'enllumenat o la grua

Efe
1 min

Arenys de MuntRepresentants de diversos municipis de la zona centre del Maresme han començat a reunir-se per intentar mancomunar serveis amb l'objectiu de reduir despeses. En la primera trobada hi han participat els ajuntaments d'Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Iscle de Vallalta, Canet de Mar i Arenys de Munt (Maresme), on s'ha dut a terme aquesta primera trobada

En la reunió s'han començat a posar sobre la taula aquells aspectes que es podrien compartir per estalviar costos. Entre d'altres coses, s'ha començat a parlar de la mancomunació de serveis com la neteja viària, el manteniment de l'enllumenat públic, la grua, la borsa de treball, el manteniment d'edificis o la compra de material, entre d'altres qüestions.

Fonts dels diferents ajuntaments han apuntat que també s'ha parlat sobre la possibilitat de compartir determinats serveis mínims de les policies locals, encara que tot està en fase d'estudi. També s'ha parlat de la creació d'un òrgan que coordini tots els municipis: una de les idees seria crear una empresa pública supramunicipal de gestió, encara que caldrà veure si és possible jurídicament. Els municipis tenen previst celebrar una segona reunió el pròxim dia 30.

stats