Publicitat
Publicitat

Roben ullals de marfil, diamants i or, valorats en un milió d'euros, del Museu del Mamut de Barcelona

Els lladres van desactivar les alarmes, van evitar el sistema de videovigilància i se'n van endur 20 ullals d'uns 50 quilos cadascun, de 10.000 anys d'antiguitat

El Museu del Mamut de Barcelona ha denunciat aquest dimarts davant dels Mossos d'Esquadra el robatori de diversos objectes del museu, principalment ullals de marfil, diamants i or, valorats en més d'un milió d'euros, segons ha informat Joan Surrallés, responsable de relacions externes del centre.

Els fets, que van ocórrer la matinada de dissabte a diumenge, segons Surrallés, van ser causats per uns lladres que van aconseguir desactivar les alarmes del museu i el sistema de videovigilància per accedir a l'interior.

Els lladres, que van forçar la porta d'entrada del museu, van inutilitzar les alarmes i van evitar el sistema de vigilància privada. A més, és possible que hagin utilitzat un camió per transportar els 20 ullals, d'uns 50 quilos cadascun i uns 10.000 anys d'antiguitat. Un botí està valorat en més d'un milió d'euros.

El Museu del Mamut està situat al número 1 del carrer Montcada, prop del Museu Picasso, i és propietat d'una família russa que va decidir obrir-lo a la capital catalana fa dos anys.

Al museu s'exhibeixen espines de peixos prehistòrics de Sibèria, esquelets de mamuts reals i d'altres animals, com l'ós de les cavernes, rinoceronts o reproduccions científiques del tigre de dents de sabre.

El valor del botí

El marfil es cotitza al mercat a més de mil euros el quilo, cosa que fa pujar molt la pèrdua econòmica que suposa el robatori. A més, els lladres, que podrien haver actuat per encàrrec, també s'han emportat figures fetes de marfil, jocs d'escacs i un llapis de memòria també de marfil. A banda d'aquest material, també s'han endut una figura d'un gat fet d'or i diamants.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat el robatori i s'han limitat a informar que s'estan investigant els fets.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de