Societat 27/04/2018

Te, música i portes obertes contra la islamofòbia a Nou Barris

L’oratori islàmic del barri barceloní organitza una jornada per acostar-se al veïnat

i
Enric Borràs
2 min
Un grup de veïns a la jornada de portes obertes de l’oratori islàmic de Nou Barris.

BarcelonaL’oratori islàmic del barri barceloní de Nou Barris va fer ahir una festa d’inauguració -amb retard- i una jornada de portes obertes per acostar-se al veïnat. Tot i la dura campanya islamòfoba d’alguns veïns del carrer del Japó, on té la seu, i de grups d’extrema dreta, el centre funciona des de finals de gener i, segons els responsables, reuneix prop de noranta musulmans cada divendres, el principal dia d’oració.

“Avui celebrem que les nostres veïnes i veïns de la comunitat islàmica de Nou Barris, per fi, tenen un lloc que poden dir que és seu”, van llegir en àrab, català i espanyol un membre de la comunitat islàmica i dues portaveus del casal de joves i de l’associació de veïns. La lectura i les actuacions musicals posteriors es van fer a la plaça d’Àngel Pestaña, amb un centenar d’assistents als quals els membres de la comunitat islàmica van oferir te i dolços.

La portaveu de Nou Barris Acull, Lourdes Ponce, explicava que els musulmans de la comunitat tenien clar que volien fer una festa per celebrar l’obertura de l’oratori, perquè els havia costat molt aconseguir-ho. A més de l’oposició d’un grup de veïns amb el suport de l’extrema dreta, els ha calgut fer moltes obres per adaptar el local a la normativa municipal i no els ha sigut fàcil reunir els diners. Han trigat prop d’un any a obrir l’oratori.

Ahir només es veien llençols amb l’eslògan “Mesquita no” en mitja dotzena de pisos del carrer del Japó. Una quantitat semblant de veïns amb samarretes en què es llegia “El carrer Japó no es rendeix” miraven malament els grups que entraven al local per la jornada de portes obertes. A dins, s’explicava als visitants com funcionaven les pregàries, els horaris i diversos aspectes de l’islam. “Només queden vuit o nou veïns que no surten del no”, explicava Ponce, d’altres que protestaven ho han deixat de fer, diu.

stats