SOCIETAT
Societat 20/07/2012

Els musulmans de Badalona eviten confrontacions amb Albiol i accepten llogar el pati d'un institut durant el Ramadà

Utilitzaran l'espai per fer-hi les pregàries de la nit i també els resos dels divendres al migdia

Acn
1 min
Musulmans de Badalona fent la pregària dels divendres a la plaça Camaron de la Isla, en una imatge d'arxiu.

BadalonaLa comunitat musulmana dels barris d'Artigues i Sant Roc, a Badalona, ha accedit a llogar el pati d'un antic institut per poder fer les seves pregàries durant el Ramadà, tal com els havia suggerit l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, alhora que els prohibia resar al carrer com fins ara. Muhammad Iqbal, del centre islàmic Camí de la Pau, diu que accepten la proposta perquè no hi hagi "cap confrontació" amb el govern municipal. El lloguer de l'espai és per hores i els musulmans només l'utilitzaran durant les pregàries en què s'hi aplega més gent: dues hores cada nit i dues hores els divendres al migdia, que els suposarà una depesa total d'uns 2.000 euros. "No podem afrontar més despesa", diu Iqbal.

L'acord entre l'Ajuntament i la comunitat musulmana s'ha tancat aquest dijous al vespre, després que l'alcalde anunciés que prohibia als fidels resar al carrer, com havien fet fins ara. De fet, Garcia Albiol ja els va advertir fa vuit mesos que s'havien de buscar un lloc propi per fer les pregàries i l'ultimàtum va acabar dijous, a un dia per a l'inici del Ramadà.

Almenys durant aquest mes, l'alcalde aconsegueix un dels seus objectius del mandat, acabar amb les concentracions de musulmans resant a la plaça Camarón de la Isla del barri de Sant Roc. Ara està per veure què passarà a partir del setembre, quan acabi el Ramadà. El govern municipal insisteix que la comunitat musulmana s'ha de buscar un local propi. Iqbal reconeix que encara no sap què faran.

stats