El primer nadó de l'any es diu Raisa Ioana i ha nascut a Barcelona

L'Oyane ha sigut la primera catalana nascuda a Tarragona; el Siraj, el primer a Girona i, el Josep, el primer a Lleida

La Raisa Ioana ha nascut amb les campanades de Cap d'Any, concretament quan passaven 15 segons de les 00.00 h, a l'Hospital del Mar, a Barcelona. És el primer nadó de l'any a Catalunya i a l'Estat i  pesa 2,790 kg. 

"La Raisa Ioana ha nascut coincidint amb la darrera campanada de Cap d'Any", asseguren els seus pares. La Florentina Staicu (de 25 anys) i l'Aurel Ibris (de 31 anys) són de Romania i fa vuit anys que viuen a Barcelona. La Raisa Ioana és la seva primera filla. El part va anar molt bé i tant la mare com la filla es troben perfectament. La Florentina va ingressar a l'Hospital del Mar el diumenge 31 de desembre al matí, quan ja havia trencat la bossa. Va començar a tenir contraccions més fortes durant la tarda i la van ingressar poc abans de la mitjanit a la sala de parts. Amb les primeres campanades va començar a empènyer fort i va donar a llum pocs segons de les 0.00 hores.

El doctor Kilian Vellvé, cap de guàrdia de Ginecologia d'aquesta passada nit a l'Hospital del Mar, ha explicat que per ser el primer part de la mare va evolucionar força de pressa i que ha anat tot bé. Com que va ser un part natural i no hi ha cap complicació la família podrà tornar a casa aquest dimarts o dimecres.

El gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany, ha visitat avui la Raisa Ioana i la seva família a l'hospital barceloní per donar-li la benvinguda.

A la demarcació de Tarragona, el primer nadó de l'any ha sigut l'Oyane. Ha nascut a l'Hospital  Joan XXIII a les 00.39 h i ha pesat 2,910 kg. 

És la primera filla d'una jove parella, la Naiara i el Dorian, tots dos veïns de Tarragona, ell originari de Cuba. Per aquest motiu, el nom que els seus pares han escollit per a la menuda té origen en la venerada deessa cubana Oyà. La mare el va acabar de perfilar, i el va convertir en Oyane per posar-lo a la seva primera filla. La dona no sortia de comptes fins al 6 de gener però aquest diumenge de bon matí ja va notar molèsties. Després d'un procés de part "dolorós", l'Oyane ha nascut per cesària però la mare i la petita és troben en bon estat de salut recuperant-se a la planta de nounats del Joan XXIII.

I quan faltaven sis minuts per dos quarts de tres de la matinada ha arribat en Siraj, el primer gironí de l'any. El nen ha nascut a l'Hospital de Palamós a les 2.24 h i ha pesat 3,240 kg.

El primer nadó de l'any a la demarcació de Lleida és diu Josep, com el seu pare i també el seu avi, i ha nascut tres minuts abans d'un quart d'una del migdia d'aquest dilluns. Ha estat en un part per cesària a la Clínica Perpetu Socors de la capital del Segrià i deu dies abans de la data prevista. Els seus pares, la Jesica Hernandez i el Josep Salazar, han explicat que han acudit al centre hospitalari a les cinc de la matinada. "Les campanades han anat bé i a les tres de la matinada he començat a notar els primers dolors", ha explicat la Jesica, que ha ressaltat que el petit "tenia moltes ganes de sortir". El bebè ha pesat 3,510 quilos i fa 49 centímetres de llarg i té una germana de sis anys, la Naiara.