Societat 12/09/2013

La granota que la NASA va enviar a l'espai sense voler

Una granota va sortir disparada durant el llançament, divendres, d'un coet a Virgínia

Ara
1 min

BarcelonaEl passat divendres un coet espacial va ser llançat des d'una base a Virgínia, als Estats Units. El llançament, a càrrec de la NASA, té com a objectiu posar en marxa una nova missió a la Lluna. Però una càmera que captava la sortida cap a l'espai de la nau -sense tripulació, encarregada d'explorar l'atmosfera lunar- va captar també el que semblava una granota volant per l'espai just en el moment en què el coet s'enlaira.

Amb la publicació de la imatge i la seva arribada a les xarxes socials s'ha iniciat un debat sobre l'autenticitat o no de la foto. La majoria s'ha decantat per considerar que la imatge està manipulada i que la granota volant amb totes les seves extremitats obertes ha estat afegida a la fotografia original. Però el debat s'ha capgirat quan ha estat la mateixa NASA la que ha assegurat que la imatge i la granota són autèntiques.

La versió oficial és que la granota no estava en el lloc adequat ni en el moment adequat, i que va sortir disparada per l'aire com a conseqüència de la propulsió del coet. A més, l'agència ha assegurat que el de la granota no és el primer accident amb animals involucrats que es produeix durant el llançament de coets; segons la NASA, altres animals han sortit disparats per l'aire per estar massa a prop en el moment de la ignició i la sortida cap a l'espai.

stats