L'última idea de la NASA per abaratir els viatges a Mart: hivernar els astronautes

L'agència estudia la possibilitat d'induir la letargia durant el viatge, que duraria uns 180 dies

La NASA està buscant maneres de reduir el cost d'enviar éssers humans a Mart. Una de les opcions és sotmetre els astronautes a un somni profund durant la durada del viatge al planeta vermell. Conegut com a letargia, aquest somni profund reduiria les funcions metabòliques dels astronautes. Combinada amb alimentació intravenosa, la letargia, que també pot ocórrer de forma natural en els casos d'hipotèrmia faria possible que la tripulació fes el viatge a Mart de forma més senzilla.

En el millor dels casos caldrien 180 dies per arribar a Mart. Tot un repte que es podria superar amb la letargia, considerada ara com una eina bàsica per tractar els pacients de traumatologia en cures intensives. Molts centres mèdics d'arreu del món segueixen protocols que preveuen induir la letargia amb l'objectiu de mantenir els pacients amb vida fins que puguin obtenir el tractament que necessiten. Fins ara, la durada s'ha limitat a una setmana, però això no vol dir que no es pugui fer durant més temps.

Enviar a Mart una tripulació adormida té nombrosos avantatges econòmics: es poden fer servir naus més petites, amb menys comoditats i amb menys quantitats d'aigua, menjar i roba. Finançada per la NASA, la investigació que du a terme l'empresa Space Works calcula que mentre que una missió convencional ocupa un pes de 400 tones, una d'hivernada en requereix unes 220.

Més continguts de