Societat 11/11/2011

Una nena és mare amb només 10 anys a Mèxic

La petita ha portat al món un fill d'un quilo i 300 grams que ara s'està recuperant d'una pneumònia en un hospital local

Ara
1 min

BarcelonaUna nena de 10 anys de l'estat de Puebla, Mèxic, ha portat al món un nen després d'un embaràs de 31 setmanes, segons publica el NY Daily News. El nadó, que ha pesat 1 quilo i 300 grams, ha nascut en bones condicions de salut tot i que s'està recuperant d'una pneumònia, en una unitat de cures intensives de l'Hospital de Dones de Puebla. L'ha tingut per cesària i cada dia va a veure'l a l'hospital per donar-li el pit.

En transcendir aquesta història, la justícia mexicana ha engegat una investigació per esbrinar qui l'ha deixat embarassada i en quines circumstàncies. L'edat mínima de consentiment a Mèxic és de 12 anys, i l'avortament és il·legal per sota d'aquesta edat a l'estat on ha nascut aquest bebè. L'única excepció a aquesta norma es dóna quan una nena que vol avortar demostra que ha sigut sotmesa a un abús sexual. Tot i això, fins i tot en el cas que hagi sigut víctima d'una violació i es pugui demostrar, l'avortament és il·legal si ja porta més de tres mesos de gestació.

Les lleis mexicanes sobre l'avortament varien segons l'estat, igual que als EUA. A dia d'avui, 17 dels 31 estats de Mèxic tenen restriccions severes sobre l'avortament.

Aquest no és el primer cas de nenes extremadament joves que es queden embarassades a Mèxic. L'agost de l'any passat, una nena anomenada Amalia va tenir un fill després que se li denegués l'avort per part del departament de Justícia local, perquè ja estava de 4 mesos.

stats