SOCIETAT
Societat 15/06/2012

Presó per a 9 dels 12 neonazis detinguts per l'agressió davant la sala Stroika de Manresa

Dos han quedat en llibertat provisional amb obligació de presentar-se als jutjats dos cops al mes i el tercer és menor d'edat

Acn
1 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 2 de Manresa ha decretat presó provisional sense fiança per a nou dels dotze detinguts pertanyents a grups neonazis acusats d'agredir brutalment diversos joves a Manresa en un concert antifeixista. Avui han passat a disposició judicial onze dels dotze detinguts, ja que un és menor d'edat i es va posar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Els altres dos han quedat en llibertat provisional amb obligació de presentar-se als jutjats dos cops al mes.

Estan acusats de dos delictes de lesions, d'incendi, pertinença a banda organitzada de caràcter delictiu, temptativa d'assassinat i tinença il·lícita d'armes.

Les detencions es van produir aquest dimecres, 13 de juny, a primera hora del matí, en un ampli operatiu policial que es va desplegar simultàniament en diferents punts del territori català, principalment a municipis del Vallès Occidental i de l'Anoia. La gran majoria dels detinguts tenen antecedents judicials i policials relacionats amb agressions i baralles, algunes de les quals amb connotacions xenòfobes i racistes.

La investigació es va iniciar el passat 23 de març arran de les agressions que van patir tres joves davant de la sala Stroika de Manresa, on un dels quals va quedar greument ferit. Els investigadors conclouen que l'agressió hauria estat premeditada, planificada i executada de forma contundent i molt ràpida, i s'haurien utilitzat armes prohibides, com barres de ferro i punys americans. L'acció sembla que va anar acompanyada del llançament de bengales, cosa que hauria contribuït a generar molta confusió i, segons fonts policials, hauria facilitat tant l'atac com la fugida dels agressors.

La investigació continua sota secret de sumari.

stats