Societat 30/04/2012

Xàfecs al nord i neu a les cotes baixes del Pirineu

Els ruixats aniran clarament a menys amb el pas de les hores però aquest dilluns serà un dia insegur. El dia ha començat amb neu per sota dels 1.000 metres

Miquel Bernis
1 min
Queralbs (Ripollès) nevat aquest matí  // @francast2

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La nit ha estat moguda, amb ruixats, tempestes i vent fort a moltes comarques, però les quantitats de pluja no han superat els 30 litres enlloc. Els registres de pluja més destacables de la nit són: Riba-roja d'Ebre 26 l/m2, Espot (2.500m) 23, Lleida 21, Vallirana 19, la Granadella 18, Barcelona 13, Sabadell 12. La cota de neu ha caigut fins a baixar dels 1.000 metres al Pirineu, i la neu està fent acte de presència avui en indrets com Puigcerdà, les Escaldes, Esterri d'Àneu i Queralbs.

Amb el pas de les hores els ruixats aniran quedant cada cop més concentrats al nord; al Pirineu i Prepirineu de Lleida les pluges i nevades poden persistir com a mínim fins al migdia, però en general el matí serà d'obertura de clarianes i cel canviant. A la tarda cauran gotellades de 5 minuts a la Catalunya Central i en diverses comarques prelitorals, però ja seran només ruixats molt aïllats i de poca estona. A molts indrets avui farà falta la jaqueta, tant durant les primeres hores del dia com al vespre, però al migdia el sol mantindrà l'ambient molt agradable.

Aquest podria ser l'únic dia de pluja d'aquesta setmana. Demà obrirem un període de bon temps que durarà com a mínim fins divendres. El sol predominarà arreu i només al Pirineu creixeran nuvolades que hi deixaran xàfecs puntuals a les tardes. Les temperatures aniran clarament a més amb el pas dels dies i al centre de la setmana l'ambient començarà a assemblar-se al de l'estiu, amb temperatures de fins a 25 graus i migdies de màniga curta.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats