Societat 14/02/2012

El fred siberià s'acomiada amb nevades puntuals a cotes baixes

La neu afectarà bàsicament el Pirineu, però ja s'han vist algunes volves en ciutats com Olot o Girona

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl fred siberià s'està esgotant, però avui el pas d'un front encara ens agafa amb molt d'aire fred i farà nevar en indrets on no és habitual que ho faci. La pertorbació no és gaire activa, i tot fa pensar que fora del Pirineu no hi haurà nevades importants. Meteocat, però, té activat l'avís per a possibles acumulacions de més de 2 centímetres al Pirineu, a la Catalunya Central i a totes les de comarques de Girona. De fet, cap a les 8 del matí ja s'han vist algunes volves de neu a Girona i a Olot, i la nevada era una mica més intensa a la zona del Collsacabra. A la tarda fins i tot es podrien arribar a veure algunes volves de neu al Vallès o al Bages. A la Vall d'Aran és on la nevada serà més seriosa: s'hi podran acumular més de 20 centímetres a les valls.

Aquest matí les glaçades ja han estat menys fortes que els últims dies, però al migdia l'ambient serà igualment molt fred, sobretot als indrets on els núvols s'hi mantinguin espessos: moltes temperatures no passaran encara dels 10 graus. Els pròxims dies els termòmetres aniran pujant, però les nits continuaran fredes i hi haurà glaçades a l'interior. A partir de divendres els migdies ja seran de 15 graus a força comarques, i el cap de setmana s'entreveu amb temperatures normals per a mitjans de febrer.

El sol s'imposarà a partir de demà, i tot fa pensar que durant la resta de la setmana. Amb el pas dels dies les boires matinals reapareixeran a l'interior i podran mantenir l'ambient més fred a la resta de comarques.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Podeu compartir informació i fotos relacionades amb el temps a la Méteo Social.

stats