Societat 30/11/2011

Temperatures encara més altes a la costa

Fins divendres els migdies seran molt suaus a prop de mar mentre a ponent el d'avui serà el setè dia consecutiu de boira

2 min

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Setè dia consecutiu de boira a ponent, i avui, un dia més, tot fa pensar que no s'aixecarà en tot el dia. Hi ha perspectives que això canviï de cara al cap de setmana: divendres el pas d'un front serà suficient perquè durant el cap de setmana surti el sol al pla de Lleida. Boires també a la Catalunya Central que tendiran a desfer-se amb el pas del matí.

En general el dia ha començat amb cel clar, ja sense núvols a la costa i amb temperatures més baixes que els dies anteriors. Glaçades cada cop més intenses a les valls del Pirineu i temperatures per sota dels 10 graus arreu, fins i tot arran de mar. Tot i aquest ambient més fred del matí els pròxims migdies seran càlids, avui i sobretot demà el vent de sud farà que les temperatures tornin a enfilar-se fins als 20 graus a la costa. Avui i demà farà sol i quedarem a l'espera d'un front que divendres farà augmentar els núvols i deixarà alguns xàfecs. No seran pluges intenses, ni generals, només xàfecs de poca estona que sobretot afectaran el Pirineu i les comarques de l'Ebre. El més probable és que a moltes comarques de Girona no hi deixi ni una gota. Al Pirineu la cota baixarà per sota dels 2000 metres però la nevada no serà intensa i important.

L'inici de la setmana dels dos ponts es presenta amb bon temps, i per ara els mapes de llarg abast no fan pensar en cap més borrasca almenys fins dimarts. El cap de setmana serà més fred, al migdia el sol escalfarà menys que els últims dies però el canvi de temperatures no serà brusc.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats