Societat 01/02/2012

Aquesta nit i demà: poca neu, però a cota zero

Durant tot el dia d'avui la cota no caurà per sota dels 600 metres, però entre aquesta nit i demà hi haurà nevades febles fins a nivell del mar

Miquel Bernis
2 min
Molins de Rei

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els mapes del temps d'aquest matí han afegit alguns canvis en el pronòstic en favor que hi hagi nevades a cotes baixes. Avui el dia ha començat amb menys fred que ahir. Arriba un front que farà ploure de forma dèbil a moltes comarques durant el dia, cauran gotes especialment a la Catalunya Central, comarques de Barcelona, pla de Lleida i comarques del nord de Tarragona. De moment, bona part d'aquestes precipitacions seran en forma d'aigua. La cota de neu baixarà fins als 600 metres a la tarda, però només en alguns indrets alts del Baix Camp, la Conca de Barberà o la Segarra s'hi començarà a veure neu a la tarda.

La cota de neu caurà durant la nit. La borrasca s'anirà allunyant, però a l'entorn de Barcelona, i en àmbits com el Penedès, l'Anoia o el Vallès, s'hi podrien veure volves de neu ja per sota dels 300 metres durant la nit o a primera hora de demà. Amb el pas del matí aquestes precipitacions aniran a menys, però un segon front deixaria una mica més de neu de cara a la tarda i el vespre. Aquest segon front començaria fent nevar a la Catalunya Central i en algunes comarques interiors de Girona demà a la tarda, i amb el pas del vespre avançaria cap a les comarques de Barcelona i les del nord de Tarragona. Res fa pensar en quantitats de precipitació importants, però demà la cota de neu ja haurà caigut fins a nivell 0. Meteocat té activat un avís de situació de risc per neu en un grup de comarques de Barcelona i Tarragona.

A partir de divendres s'acaben les possibilitats de veure neu i comença el fred més dur. El cap de setmana les temperatures cauran sota zero arreu, i podrien caure per sota dels -10 graus a l'interior. El vent serà molt fort a l'Empordà i al Pirineu, i en general la sensació de fred serà la més intensa ja no d'aquest any, sinó dels darrers anys.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió detallada per al vostre municipi. Podeu compartir les vostres fotos i quin temps fa allà on sou a la Méteo Social.

stats