Societat 03/03/2011

Dijous Gras de neu i pluja

La nevada comença a agafar a partir dels 700 metres i cau fins i tot a l’entorn dels 400

Miquel Bernis
1 min
Imatge de Castellterçol aquest matí. Foto: @jiglesiasu

BarcelonaEl dia ha començat amb pluja i neu a moltes comarques tal com es preveia. Fins ara tenim constància de nevades a la Catalunya Central i en comarques com la Selva o el Vallès Occidental. La neu, per exemple, va agafant al moianès, a municipis com Moià i Castellterçol i fins i tot n’ha caigut poc per sobre dels 400 metres, a Matadepera, tot i que aquí la neu no agafa i es combina amb pluja. També en punts alts de l’Anoia, com a la Llacuna o a la Panadella s’hi comencen a veure flocs, segons dades en aquest cas de la xarxa d’observadors de Meteocat.

El pla Neucat està activat des d’ahir al vespre i el Servei Meteorològic de Catalunya veu probable que avui la neu aparegui almenys a 11 comarques, tot i que més de 30 estan en alerta. Per sobre dels 700 metres Meteocat adverteix del risc que s’hi puguin acumular més de 5 centímetres de neu.

El dijous gras serà també de pluja a moltes comarques de Barcelona, on pot durar gairebé tota la jornada. Amb el pas de les hores es preveu que la borrasca vagi abandonant les comarques de Girona i en canvi vagi afectant les de Tarragona, on també plourà i nevarà amb ganes.

stats