Societat 27/01/2011

Pluja i neu per a les pròximes hores

Durant la nit les muntanyes de Prades ja han quedat blanques i aquest matí van apreixent volves de neu a diferents indrets de la Catalunya Central i del Prepirineu

1 min
La neu ha emblanquinat Prades durant la nit. Foto:meteoprades.net

El pas d’una borrasca farà que avui i demà el temps sigui inestable i amb algunes precipitacions. Bona part d’avui els xàfecs seran bàsicament febles i dispersos, i només a última hora o ja de nit plourà amb més ganes a la costa, sobretot al sud. La cota de neu es mantindrà baixa, entre els 400 i els 700 metres en general, fet que farà que la neu vagi apareixent en indrets on no és gaire habitual. De moment avui el dia ja ha començat amb les muntanyes de Prades amb un parell de centímetres de neu i se’n van veient volves en comarques com el Bages, l’Anoia, el Berguedà o el Ripollès. Per ara tot plegat és bastant testimonial.

Demà ens afectarà la segona part de la borrasca, el dia serà gris i amb ruixats febles en general, però a última hora plourà amb ganes a molts indrets. Probablement la cota de neu demà pujarà fins als 800 o 900 metres i només al Pirineu la nevada serà notable. El cap de setmana el temps millorarà bastant, s’obriran clarianes i ja només cauran ruixats febles al nord.

stats